Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2020 - 12-05-2020 - ΔΕΚΠΟΤΑ Δήμου Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2020 - 12-05-2020

Νέα - Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 12-05-2020

Η αγορά άνοιξε και η ΔΕΚΠΟΤΑ παρούσα όπως πάντα, για να στηρίξει τους επαγγελματίες στην αγορά της πόλης, όπως και όλους τους πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας.
 
Χρηματοδοτήσαμε δράση με θέμα «Μουσική στους δρόμους της πόλης», όπου για 15 ολόκληρες μέρες, σε όλη τη πόλη με τη τοποθέτηση  ηχητικών συστημάτων  σε ώρες λειτουργίας της αγοράς, θα ακούγεται μουσική.
 
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την τόνωση της ψυχολογίας των Δραμινών, εμπόρων και πολιτών.
 
Αυτή τη κρίσιμη στιγμή η διαδικασία επαναφοράς  της κοινωνίας μας, στην κανονικότητα, είναι σημαντικό  να ολοκληρωθεί με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο.
 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τη πράξη αυτή, βάζουμε και εμείς το δικό μας λιθαράΗ Δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση    κοινωνικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης  Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α.   του Δήμου Δράμας, αμέσως μετά την ανακοίνωση μέτρου δράσης στήριξης για    την επανάκαμψη της επιχειρηματικότητας στη πόλη μας και της ψυχολογίας των    καταναλωτών μερίμνησε, όπως όφειλε και για τον πολιτισμό.
   
Έτσι, μαζί με τον Δήμαρχο Δράμας κ.    Χριστόδουλο Μαμσάκο, βάλαμε σε προτεραιότητα τη μέριμνα αυτή και με τα    μέτρα στήριξης που σχεδιάσαμε, θέσαμε την ατζέντα του πολιτισμού σε    προτεραιότητα, διότι ο πολιτισμός από την πλευρά του δεν αποκλείει κανέναν.    Η πολιτιστική ζωή της πόλης πρέπει να συνεχιστεί. Άλλωστε η πολιτισμός    είναι αυτός που μας διαπερνάει όλους και δεν πρέπει να τον απομακρύνουμε    για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις ζωές μας διότι έτσι, πάντα κάτι θα μας    λείπει. Για εμάς η τέχνη και ο πολιτισμός είναι στην κυριολεξία είδη πρώτης    ανάγκη.
   
Είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι του 2020. Μετά τις    σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας    παρουσιάζουμε τον προγραμματισμό μας, για τις θερινές δράσεις ανάπτυξης    πολιτισμού στη πόλη μας:

   
Ιούνιος 2020
   
  • Θερινός κινηματογράφος αυτοκινήτου car cinema
  • Μουσική βραδιά αυτοκινήτου Disco car
   

   
Ιούλιος 2020
   
  • Summer Camp Πολιτισμού για παιδιά
  • “Ελευθέρια 2020”
  • 1ο Φεστιβάλ «Ποντιακά    πισία»
  • 27η Γιορτή βιβλίου Δράμας
           

   
Αύγουστος 2020
   
  • Dramaica Youth Festival
  • Σειρά    συναυλιών

   
Φέτος θα δούμε κάτι άλλο από    αυτά που είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θα υπάρχουν βεβαίως    όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και οι εκδηλώσεις θα αναπτυχθούν σε    διάφορα σημεία της πόλης και όχι αποκλειστικά σε σημεία μόνο που γνωρίζαμε    μέχρι σήμερα, ακριβώς για να αποφύγουμε τον πολύ μεγάλο συγχρωτισμό.
   
Ήδη ετοιμάζουμε και ψηφιακή    πλατφόρμα, για να είμαστε έτοιμοι και για ζωντανές διαδικτυακές προβολές.
   
Οι άνθρωποι του    πολιτισμού έχουν αρχίσει να σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο και ήδη ανέκυψε    η ανάγκη γέννησης νέων ιδεών και εμείς στη ΔΕΚΠΟΤΑ δηλώνουμε παρόντες στη    στήριξη συλλόγων και καλλιτεχνών. Είμαστε ευτυχείς που μας έρχονται    καθημερινά προτάσεις.
   
Φέτος ο πολιτισμός    θα είναι πρόκληση, αλλά έχει αποδειχθεί ότι αντέχει σε όλες όσες δυσμενείς    συνθήκες και αν του επιβληθούν. Η δύναμη του πολιτισμού και της τέχνης    στέκονται πάντα ψηλά, στη πρώτη γραμμή και μας επιστρέφουν το χαμόγελο    γεμίζοντας αισιοδοξία και αγάπη για τη ζωή.
          
Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Δ.Δράμας
 
 Ελευθέριος Καλλινικίδης
ΔΕΚΠΟΤΑ Δήμου Δράμας
Τέρμα Πατριάρχου Διονυσίου
Περιοχή Αγίας Βαρβάρας
Δράμα - 66100
Τηλέφωνο: 25210 48304
e-mail: info[at]dekpota.gr

Επιστροφή στο περιεχόμενο